Мъжки боти


         
1 2 3 4 5
    

Мъжки боти от edition-shoes.com


Какви обувки да изберем?


Според модните специалисти обувките не са допълнение, а важна част от облеклото ни. Те ни придават елегантност, а често добавят и мечтаните няколко сантиметра към височината ни. Ортопедите обаче твърдят, че именно обувките са главният виновник за проблемите ни с краката. Ето няколко съвета, за да съчетаем полезното с красивото и модерното.

Два пъти и половина обиколката на Земята - това е минималното разстояние, което човек изминава пеша през целия си живот. Въпреки това малцина обръщат нужното внимание на краката си, с които осъществяват този невероятен маратон. При най-слабото главоболие или друго дребно неразположение тичат при лекаря, но отнася ли се до ходилата им, оставят проблемът да се реши от само себе си.
Това е неправилно. Хората трябва да се грижат повече за краката си, а и да мислят за обувките, които носят, защото най-често в тях се крие причината за деформациите и болките в ставите.

Подходящият вид и модел
За да сте във форма, лекарите съветват да вървите пеша поне половин час на ден. Но какво да обуете през лятото, за да ви бъде удобно и едновременно с това да сте в крак с модата? Кои обувки са най-подходящите - чехлите, типът пантофка или еспадрилите?
Това няма значение, стига обувката да е удобна и да не е с много висок и тънък ток.
Всеизвестно е, че жените имат по-хубави крака от мъжете. Поради това ги използват като главно оръжие в изкуството да съблазняват. Но дамите не бива да забравят, че след като прехвърлят 50 години, обувките им отмъщават, особено ако дотогава са отдавали предпочитанията си на неразумно високите, заострените или прекалено плоските модели.

Мода и удобство ръка за ръка
Трябва да се съобразите с конструкцията на тялото си, както и с ритъма си на живот. Ако някои обувки са идеални за светско събитие или официална вечеря, това съвсем не означава, че можете да ги носите и когато внезапно ви се прииска да се поразходите или да пазарувате. За щастие днес има изобилие от модели и форми, които съчетават изисканост, елегантност и удобство. На вас остава да изберете модела, който най-много ви харесва.

Стабилност
Най-подходящи са обувките, изработени изцяло от естествена кожа. Не пренебрегвайте каишките около глезена, закопчалките и кожените уплътнения, които обхващат петата. Всички те спомагат за доброто положение на крака и за стабилността на глезена и ви правят по-женствена. Сандалите, чехлите и прекалено отворените обувки са подходящи, за да отидете с тях до плажа или за кратки разходки, но не и за излети или за продължително обикаляне по магазините, тъй като рискувате да си навехнете крака или да получите неприятни болки.

Защита
За да предпазите епидермиса от наранявания, заложете на кожените обувки или на платнените, изработени от мека, но солидна материя. Избягвайте гумените и пластмасовите материи, защото те причиняват изпотяване и алергии. Все пак, ако това са любимите ви обувки, носете ги само при кратки разходки.

Удобство
За да нямате проблеми с краката, когато купувате обувки, внимавайте да не ви стягат и да можете да движите свободно пръстите си в тях. Ако не спазвате това правило, рискувате да страдате непрекъснато от болки в ходилата, от пришки или мазоли. Специалистите съветват да си купувате обувки вечер, защото тогава краката са отекли и това ви дава реална представа дали обувките ще ви бъдат удобни и занапред. Пробвайте непременно и двете, защото единият ви крак винаги е малко по-широк от другия. Внимавайте също така шевовете да не притискат кожата ви, защото със сигурност ще я наранят. Това е особено важно при диабетиците, при които чувствителността към болка е намалена.

Сигурност
За да избегнете проблемите и да предпазите краката си от температурните крайности, изберете обувки с дебели подметки (поне сантиметър) и с немного висок ток (3-4 см). Те са по-устойчиви и няма да ви изненадат неприятно, когато най-малко очаквате. Избягвайте сабото, защото материалът, от който е направено (най-често дърво), е много твърд и пречи на естественото движение.

Специално за спорт
Ако обичате да спортувате, не пренебрегвайте удобните и качествени обувки, предназначени точно за тази цел. Подметката трябва да е мека и подвижна, за предпочитане релефна. Тя ще осигури по-добро сцепление със земята и ще намали риска да си изкълчите крака, ако стъпите накриво. Също така внимавайте задният край на обувката да не притиска петата.
Когато избирате спортни обувки, най-добре вземете един или два номера по-големи. Така не само ще намалите неприятните ефекти от изпотяването, но и дискомфорта, ако краката ви отекат.


Мъжки боти

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ