Дамски обувки ежедневни


         
1 2 3 4 5 6 7 8
    

Ежедневни Дамски Обувки от edition-shoes.com


Изберете подходящи обувки за вашите стъпала


С чехлите и сандалите е по-лесно да изберем какво да обуем без да травмираме краката си. Но през есенно-зимния сезон не е така. Затворените обувки, които носим ден след ден, месец след месец, в дъжд и в сняг, трябва да бъдат удобни и щадящи стъпалата, пръстите и глезените ни.

Подходящите обувки са от съществено значение за здравето и комфорта ни. Какво могат да ни причинят неподходящите:

- изменения в стъпалото и в пръстите – стъпалото може да се изкриви навътре или навън, пръстите – да останат трайно свити;

- деформация на ставите;

- остеопороза;

- мазоли.

На какво трябва да обръщате внимание, когато избирате и купувате обувки?

Дължината на ходилото трябва да е „вашата“ дължина – когато купувате обувки се уверете, че пръстите на краката ви не се докосват до предната повърхност на обувките, а петите – до задната повърхност. Така, при прегъване на обувките по време на ходене, пръстите и петите няма дабъдат наранени или притиснати.

Ако купувате обувки на място в магазина, обуйте ги! Не разчитайте само на номера им. Повървете малко с тях в магазина, уверете се, че са ви удобни и че изобщо можете да стъпвате и да се движите с тях. Ако пък купувате от онлайн магазин за обувки, обърнете предварително внимание на условията за връщане или замяна на закупения чифт, в случай, че не отговаря на очакванията ви.

Правилният избор на обувки е важен за хората, чиито професии са свързани с продължително стоене на крака или за тези, които вървят много през деня. Затова обърнете внимание и на свода на ходилото си.

Често използван метод за определяне на типа на свода на ходилата е стъпването с мокри крака върху кафява (амбалажна) хартия, за да останат ясни отпечатъци.

Ако е отбелязано цялото стъпало на крака, без вдлъбнатини отстрани, значи имате ниски арки, т.е. плоски стъпала. Склонни сте към хиперпронация – краката се превиват навътре. Необходимо е да си купите обувки, които да контролират движението на крака и да му осигуряват максимална стабилност.

Ако върху хартията е отпечатана само предната част на стъпалото и петата с много тясна връзка между тях, това означава, че имате високи арки. Изтегляте краката си навън (супинация). Опитайте с обувки с удобна мека подметка.

Ако отпечатъкът има отделна кривина по вътрешната част на ходилото, значи сте с правилни сводове на ходилата. Купувайте обувки, които съчетават стабилност и мака подметка.

Не пренебрегвайте избора на обувки – много голяма част от хармоничния ни живот и здравето ни зависят от тях! Разгледайте каталога Дамски обувки ежедневни и изберете подходящите за вас!Дамски обувки ежедневни

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ