Дамски ботуши


         
1 2 3 4
    

Дамски Ботуши от edition-shoes.com


Как да се грижим за ботушите от кожа и велур през зимата?


Както всички знаете, най-носените обувки през зимата са ботушите. Но е много неприятно, когато любимият ни чифт ни изостави по средата на студените месеци, защото... не сме се грижили достатъчно за него.

Искате ли да се радвате на ботушките си по-дълго време в лоши метеорологични условия, като сняг, дъжд, влага, ледове?

Искате ли да предпазите кожата им от изсъхване, промяна на цвета, напукване, разлепяне?

Ако отговорихте и на двата въпроса „ДА“, вижте тези горещи съвети за студените зимни дни:

1. Почиствайте ботушите си веднага, след прибиране у дома – кал, сол, сняг се махат с парцал или четка.

2. Още преди първото носене на новите кожени ботуши, ги намажете със специален защитен крем или балсам (импрегнатор). Целта на това е в дъждовно време да не пропускат вода и да запазят краката ви сухи. Нанесете водоустойчивия крем по шевовете до подметката и го втрийте старателно. След това размажете по пръстите си обикновен сапун и го втрийте в шевовете в горната част на ботуша. След 1-2 минути намажете цялата повърхост с импрегнатор. Около час след това избършете със салфетка или плат мазните следи. Ако можете, полагайте тези грижи 2-3 пъти седмично при нови ботуши, за да удължите живота им.

3. Съхранявайте ботушите си на хладно и сухо място, без пряка слънчева светлина, за да не се промени цветът им.

4. Никога не оставяйте мокрите си ботуши до работещ отоплителен уред – парно, радиатор, вентилаторна печка! Това води до бързо изсъхване и напукване на кожата или велура и до разлепяне. Ако зимните ви обувки са мокри, пъхнете в тях смачкан на топка вестник и забършете внимателно отвън. Оставете ги на изсъхнат напълно на стайна температура.

5. Ако можете, купете си два чифта качествени ботуши и ги редувайте – това ще позволи на чифта, който е у дома, да се „възстанови“. Ботушите, които са вкъщи, нека да са внимателно и добре почистени и с вдигнати ципове.

6. Ако почиствате обувки с връзки, махнете връзките (при основно почистване).

7. Ботушите от велур са красиви, но не са подходящи за мокри дни, а за студено и сухо време. Почиствайте ги със специална четка за велур – за отстраняване на полепнали власинки и мръсни частици. След това използвайте спрей, предпазващ от водни петна.

Сега, след като вече знаете основното за грижата на ботушите, изберете най-подходящия за вас модел от онлайн магазина за обувки Edition Shoes.Дамски ботуши

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ