Блог за обувки

Подходящите обувки за всеки повод


Обратно в блога за обувки

Подходящи обувки Всекидневните обувки
   Ако работата ви не е свързана с движение, вие извършвате около 6000 стъпки дневно. А ако сте по-активна, можете да удвоите и дори утроите този показател. При всяко движение краката ви поемат определено натоварване, което може и да им навреди.
   Как да се предпазите?
   *Трябва да знаете, че при стъпване ходилото се прилепя към земята по следния начин: най-напред петата, после основната част на стъпалото и най-накрая пръстите. Ако непрекъснато носите високи обувки, това естествено движение се изменя. Ходилото ви е под ъгъл и
непрекъснато се приплъзва напред, което от своя страна натоварва пръстите на краката. Последиците? Мазолите са неминуеми, а сухожилията се разтягат. Затова съобразете обувките си с физическата си дейност.
   *Тънките токчета, както и равните обувки с прекалено твърда подметка не се препоръчват по време на работа.

Спортните обувки
   Практикуването на определен вид спорт натоварва силно мускулите, а още повече - сухожилията и ставите. При всяка стъпка тялото е подложено на шок, който се разпространява с 200 км/ч в скелета и сухожилията. И това, без да броим свиването на мускулите. При тези условия изборът на обувки е съществен.
   Как да се предпазите?
   *Никога не спортувайте, обути с модни модели.
   *Изберете обувки, адекватни на спорта,  който практикувате.
   *Винаги ги купувайте с един номер по-големи, тъй като функциите на спортните обувки са различни от тези на всекидневните. А когато ги пробвате, предвидете големината на чорапите.
   *Не вземайте душ непосредствено преди да отидете да тичате. Топлата вода прави епидермиса по-чувствителен.

Детските обувки
   Докато бебето не върви, можете да му слагате всякакъв тип обувки или детски дрешки. Когато обаче проходи, не го мъчете с модели за възрастни в умален вид. Това е много важно за здравето му и за по-нататъшното му физическо развитие.
   Как да го предпазите?
   *Детето запазва дълго време (понякога до 4-5-годишна възраст) плоскостта на ходилата си. Сводът се образува постепенно с натоварването и тренирането на мускулите. По тази причина оставете малчугана да се разхожда колкото е възможно по-дълго бос. Също така не му слагайте обувки с вграден в стелката свод. Това само ще наруши естественото развитие на крака и ще предизвика деформации.
   *Купувайте му обувки по мярка. Между 9 и 24-месечна възраст детското краче расте много бързо ( с около 2,5 см на месец). Прекалено малките или големи обувки могат да деформират ходилата. По-опасното е, че ако не следите внимателно, няма и да забележите проблема.
Бебето почти не усеща болка, тъй като мастният слой, който обвива крачето му, намалява чувствителността му. В тази възраст е необходимо да сменяте обувките му на всеки три месеца.
   *До 4-годишна възраст детските обувки трябва да покриват плътно петата, за да стабилизират ставите и глезена. Каишката следователно трябва да е висока и да не притиска глезена, който не би понесъл триенето. Носовете на детските обувки трябва да са меки, за да не
нараняват пръстите, а петите - твърди, за да поддържат краката добре изправени.
   *При прохождане предпочетете обувки с връзки пред тези с лепенки.
   *Към 4-годишна възраст задължително заведете детето на ортопед, който ще установи дали всичко в развитието на долните му крайници е наред. Каквато и да е диагнозата, корекциите в тази възраст са все още възможни.


Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ