Блог за обувки

Умеете ли да ходите правилно?


Обратно в блога за обувки

обувки и правилно ходене Може би подобен въпрос предизвиква насмешка у някои. Какво умение пък се изисква да ходиш? На пръв поглед няма нищо особено. Всъщност да вървиш и да се придвижваш от едно място на друго е едно нещо, а да ходиш елегантно, без да маршируваш, да правиш гигантски крачки  и да размахваш ръце като крила на вятърна мелница, е съвсем друго. Ходенето наистина е изкуство, което не всички владеят перфектно.

   Ако искате през топлите есенни дни да покажете стройната си фигура без стеснение и да привлечете мъжките погледи с елегантната си красива походка, красиви дамски обувки последвайте нашите съвети и идеи от магазини Едишън. И тъй, започваме с елементарни неща, на които може би досега не сте обръщали внимание.
А те са от съществено значение.

   Замисляли сте се за големината на крачките, когато ходите? Те не трябва да бъдат нито кралимарковски, нито прекалено ситни, а със средна големина, съответстваща на ръста ви. Стъпвайте на земята първо с петата и с леко отворени стъпала навън, с изправени крака в
коленете. Няма по-неугледна походка от тази със свити колене и с прекалено въртене на задницата. И когато ходите, не си гледайте пръстите на краката. Изправете главата (независимо от всекидневните грижи), разтворете раменете, изпънете гърба (въпреки тежката чанта
през рамо), свободно движете ръцете, но не да ги размахвате от рамото, а с леко присвиване в лактите.

   Постарайте се да ходите повече пеша. Това е най-лесният и полезен спорт и задължително с удобни обувки. Особено сутрешната "маршировка". Тръгнете на работа по-рано, минете през парка или кварталната градинка, пропуснете една-две спирки на превозното средство. Раздвижването и свежият въздух се отразяват благотворно върху линията. След работа не бързайте да вземете първия трамвай/автобус/тролейбус или да седнете зад кормилото на колата, особено ако през деня сте били повече в неподвижно състояние. Поразходете се. Вечерната разходка ще раздвижи мускулите и ставите, ще проветри дробовете, ще подобри съня ви.

   Леката и естетична походка изисква да си "поглезите" краката. Освен добрата хигиена, има и не малко упражнения, които можете да изпълнявате както у дома, така и дискретно през кратките почивки, когато сте на работа. Просто "марширувайте" на място без обувки, движете се с някаква тежест на главата, напр. книга, правете упражнения за мускулите на шията, които са от съществено значение за добрия силует. Стройната си фигура ще запазите и с упражнения за свиване и укрепване на коремните мускули. Както казват естетите, жената може да има
гърди и бедра, но корем - не!

   Накрая ще ви припомним една мисъл на Оноре дьо Балзак от книгата му "Теория на човешкото ходене": "Всеки орган на тялото дегенерира, както от прекалена работа, така и от недостатъчно движение."

Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ