Блог за обувки

Грижа за обувките и облеклото


Обратно в блога за обувки

Обувки
Какво е важно за външния ни вид? Как сме облечени, как сме обути или как изглеждаме?
 Много по-важно е как изглеждат дрехите и обувките, отколкото дали са модни. Може да сте облечена по последна мода, но ако токовете ви са изтрити, ако на роклята има петно или подгъвът е разпран, ефектът се топи като пролетен лед. Да се поддържат дрехите в пълен ред е също така задължително,  както и да се миете след сън. В това , както и в личната хигиена, не можеш да се престараеш: няма да станеш прекалено чист.
Ужасно е да се видят черни ивици на бялата якичка или изцащани обувки. Ако човек е небрежен, околните няма да си направят добри изводи за него.

Почистване на обувките
Всички обувки имат нужда от почистване, не само модните дамски обувки, но и мъжките, детските и т.н. Почистване е хубаво да става веднага след прибиране, като се ползва хубава козметика за обувки. Не щадете средства за почистващи препарати за обувките си, защото всеки гледа с какво сте обути и как изглеждате. Нали не искате да направи лошо първо впечатление?!

Гладене на дрехите
Проверете горещата ютия как действа на плата. Трябва да се пробва на място, което не се вижда. Вълната, найлонът и някои други материали заблестяват и затова трябва да се гладят през влажна кърпа. При някои детски дрехи гладете на по-слаба температура, за да не се получат нежелани дефекти.
Ако малко сте опърлили памучна тъкан, потъркайте петното със студена вода или отново изперете дрехата. Преди гладене на найлон поставете ютията на необходимата температура, за да не се разтопи платът.
Ютията трябва да се чисти периодично с парафин (свещ) и винаги ще е гладка.

Чистене на дрехи
Редовно проветрявайте дрехите си. Не ги прибирайте в гардероба, щом ги свалите. През нощта ги оставете на отворен прозорец или на балкона. Молците се въдят предимно в мръсни дрехи, затова редовно ги давайте на химическо чистене, перете каквото може да се пере и чак тогава прибирайте в гардероба.Особено важно е да проверявате всички детски дрехи на малчуганите си, защото те винаги забравят да ги оправят или забравят ако са изцапани.
Яките, реверите и маншетите на палтата и костюмите се почистват с вода с амоняк (на 10 части вода 1 част амоняк) и перилни средства.
Намокрените от дъжд дрехи се сушат на закачалки пред отворен прозорец или на балкона, но никога пред отоплителен уред. Ако коженото палто се е намокрило, след като го изсушите, трябва да го разчеткате.

И така, след като разбрахте как да поддържате обувките и дрехи си, вече сте готови, за да ви запознаем със следващите съвети за обувките си, как да ги подготвим за по-дълга почивка в планината и т.н.

Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ