Блог за обувки

Обувки с високи токове


Обратно в блога за обувки

Много от жените предпочитат обувките с високи токове, за да изглеждат по-сексапилни и по-забележими от мъжката половинка. Това не е лошо. Но ходенето на високи токчета не е за всяка жена. Вместо грациозна походка, мнозина демонстрират "патешка" походка. Освен това по мнението на ортопедиски всички обувки с високи токове предизвикват болки в долната част на гръбначния стълб, както и заболяване на коленните стави.

Съществува и друго мнение. Някои лекари смятат, че страданията при различните жени са различни, както това зависи от модела дамски обувки и типа токове, а според други лекари дори високите токчета не са вредни. Доводите са различни. Според една версия, някои жени от млади години са свикнали с дамски обувки с високи токове, подобно на много модели на топ-обувки. Впоследствие ахилесовото сухожилие при тях се оказва съкратено, при което след като се събудят, те инстиктивно си повдигат петите нагоре, за да пренесат тежестта на тялото напред. Това дава основание на лекарите да смятат, че високите токове се явяват своеобразна протеза за компенсиране съкращаването на сухожилията.

Въпреки всички евентуални проблеми, повечето нови модели дамски обувки са с високи токове, като жените ги носят със самочувствие, а някои дори си купуват и гривна от онлайн магазин за гривни ален мак. Един такъв хубав подарък като бижу от естествени камъни е лесно достъпен и евтин и се комбинира лесно с повечето дамски обувки, боти, сандали, чехли и други.

Жените носещи обувки с високи токове са участвали в проучване, според което някои от тях въобще не могат да стъпват с пети на земята и дори на плажа се разхождат с високи токове. Вероятно не само от суета...

И препоръката: за да си спестите мъките и неудобствата, отивайте на работа с нормални спортни обувки, а ако искате в офиса (в службата) да изглеждате елегантно - просто се преобуйте. Но само ако сте овладели техниката да ходите "на високо".Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ