Блог за обувки

УСЕЩАНЕ ЗА ЖИВОТ - дамските обувки


Обратно в блога за обувки

Известно е желанието на нежната половинка от човечеството да притежават в шкафа си, колкото се може повече и различни видове обувки. Още от ренесанса дамите са ходили в обувните ателиета да гледат новите модели или да си поръчат според техните виждания обувка, която ще ги откроява в обществото сред което са живеели. С годините моделиерите започват да създават най различни модели, което довежда и до богата гама от тенденции в бранша, което пък от своя страна започва да удовлетворява и най-взискателния вкус сред жените.
Обувките от 14 век до ден днешен са представяни в най различни прелъстителни версии. Безупречно стилни и заредени с сексапил, в различна форма, цвят или материя, креативни, спонтани, смели, непретенциозни или изразителни в зависимост от вкуса на жената, дамската обувка се превръща в усещане за живот. Вече не става въпрос да притежаваш каква и да е обувка, а такава която освен да е удобна и елегантна в зависимост от начина на мислене, да е и по възможност от последните модни течения и в цветово отношение открояваща се от стандарта. Коя е всъщност най-голямата страст на жените - обувките, разбира се малцина разпознават женския копнеж за дизайн, изящество, стил и комфорт, но направят ли го имената им биват издигнати в култ. Например модела на Серджио Росси - сандала Опанка. Дизайнът му едновременно семпъл и дързък, за пръв път подметката се извива по крака, така че да се смеси с горната част на обувката. Обувката, която е мощно оръжие за съблазняване, но е и естествен белег на женствеността. Тенденциите за 2014 и 2015 година са обувки с изчистена форма и оригинална структура, вдъхновени от идеята за нея, също и като архитектурно творение и в знак на почит към архитекта от световна величина Сантяго Калатрава. Концепцията за непринуденост и изчистен дизайн е подкрепена от цветна гама черно, бяло и различни телесни нюанси. А кожата от питон, допълваща класическата кожа и велур подчертава графичните ефекти и геометричните форми на обувката.
Бразилския бранд Grendene набляга на дамски обувки с грайфери, платформи ,плетени и с каишка от различна материя и цветова гама, които все повече имат привърженици сред дамите заради практичността, удобството и не на последно място креативността, с която са направени. Като споменавам определени фирми и моделиери, нямам предвид че само те произвеждат подобен тип обувки, нои много други дизайнери също създават такива, като все пак се стараят да не копират едно към едно дадения продукт. Длъжен съм да отбележа, че все повече се забелязва и ретро влияние в дизайна на обувката.

Малко факти от историята на дамските обувки.
През 1956 година Бриджит Бардо влиза в ателието на мадам Роз Репето в Париж с една необикновена поръчка. Иска ниски обувки за ролята си в
И бог създаде жената
, с които да върви грациозно пред камерите. Поръчката е необикновена, защото мадам Репето прави само балетни обувки с уникалната си техника
cousu retourne
, тоест подметката се зашива от обратната страна и рязко се обръща, за да осигури неповторимостта на балетните палци. Обувките от edition-shoes тип балерина, правят моделиерката толкова известна, колкото и самата актриса. Феноменалния успех на този модел наречен
Cendrillon
, властва с години.

Не случайно в последно време по улиците, площадите,по морската алея, както и в местата за забавление, ще забележим все повече жени в различна възраст да носят през лятото именно подобен тип обувка. На пръв поглед непретенциозни, те освен удобни за носене, подчертават глезена и продължението на дамския крак. Когато към тези обувки прибавим и изчистената линия, с разнообразие от цветове и различен вид аксесоари, те правят всека жена да се чувства неповторима. Тази изящност, тази изтънченост е лека и ненатрапчива, като полъх от ангелско крило, като нежно докосване на границата между вечерта и утрото. Тя описва най-добре влиянието на времето, независимо колко нови модели дамски обувки ще се появят на витрините по магазините.

Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ