Блог за обувки

Как високите токове променят краката?


Обратно в блога за обувки


Да!Изобщо не сте прочели грешно. Фактите са точно такива – обувките на висок ток, които са толкова прекрасни, елегантни, любими на много дами, както и доста „трудни“ за носене, притежават и свойството да променят краката. Обувките на токчета подчертават формата на дамския прасец. Жените, които ги носят, променят стойката на тялото си така, че да изпъкнат дупето и бюстът – така дамите се чувстват по-атрактивни. А и така изглеждат. Но (знаете, че винаги има но) високите токове могат да причинят и ортопедични проблеми. Всичко, което ви съобщаваме тук, са резултати от изследване на учени от Виенския университет. Те са изследвали влиянието на високите токове върху дамския прасец.

Участничките
Учените разделили група жени в две подгрупи. В първата група дамите ходели в ежедневието си с обувки на равна подметка, а във втората – собувки с поне 5 см ток от поне 2 години. Всички дами били на възраст между 20 и 50 години.

Изследването
Участничките в изследването били прегледани с ултразвук, който показал, че мускулните влакна на жените на висок ток са скъсени с 13%, спрямо същите мускулни влакна на жените в другата група. По-късите влакна карат мускула на крака да се съкращава по-силно при ходене. Важно е да отбележим, че ефективността на ходенето не се е влошила от това.

Обяснението
Ахилесовото сухожилие на жените, които ходели на високи обувки, било с нормална дължина, но доста по-дебело и здраво, отколкото при дамите с ниски обувки. По-стабилното ахилесово сухожилие компенсирало по-късите мускулни влакна на прасците.

Проблемът
Не е голям, но такъв наистина съществува. Когато дама слезе от високи на ниски обувки, това създава неприятно усещане, поради по-силното разтягане на ахилесовото сухожилие. Болката се облекчава с упражнения за разтягане.

За щастие, има златна среда. Ако имате възможност, редувайте ниски и високи обувки, като токовете може да са с различна височина и дебелина (това има значение за комфорта при носене). Така няма да натоварвате краката си или да ги карате да свикват с нещо (каквото и да е то), но и ще сте винаги с подходящи обувки във всяка ситуация. Разгледайте разнообразието от дамски обувки на edition-shoes.com и направете поръчката си лесно и бързо.


Обратно в блога за обувки
 

Блог за обувки Едишън - edition-shoes.com - в нашият блог може да намерите ценна информация за поддръжка на обувки, съвети при избора на боти и чанти, анализи за модата при обувките, коментари на специалисти и др.


Обувки

Красота и качество на супер цени, доставкa на обувки и чанти в цялата страна по куриер ЕКОНТ